Авторитетното британско списание Икономист обяви Италия за Страна на годината за

...
Авторитетното британско списание Икономист обяви Италия за Страна на годината за
Коментари Харесай

Италия, Страна на годината според The Economist

Авторитетното английско списание " Икономист " обяви Италия за " Страна на годината " за 2021 година Италианското държавно управление се оправя добре под ръководството на премиера Марио Драги, който е способен и почитан на интернационално ниво, стимулират избора си създателите от финансовото издание и хвалят извършените от Драги промени и лидерските му качества. В същото време изразяват опасенията си, че в случай че той стане президент, може да бъде завещан от по-малко кадърен министър председател.
В началото на 2022 година Камарата на депутатите и Сенатът ще изберат идващия президент на Италия и Драги е евентуален претендент за поста, напомня Българска телеграфна агенция.
През 2021 година представителите на другите политически партии в страната загърбиха разликите си, с цел да поддържат програмата за огромни промени, с помощта на което Италия е на път да получи полагащите й се средства в сходство с проекта на Европейски Съюз за възобновяване след пандемията, написа " Икономист ". Според финансовото издание тази година Италия е изменена.
Авторите акцентират и отличните резултати, реализирани от страната във имунизационната акция. Около 47,7 милиона души или 88,37 на 100 от популацията на възраст 12 и повече години към този момент е получило най-малко една доза от имунизацията, а към 46 милиона души или 85,17 на 100 са приключили целия имунизационен цикъл, се показва в данните на държавното управление, оповестени през вчерашния ден. Около 13 милиона души или 63,98 на 100 са си сложили бустерна доза.
Очаква се броят на имунизираните хора да нарасне в допълнение, откакто Италия стартира и имунизирането на деца на възраст от 6 до 11 години с препарата на Пфайзер/Бионтех (Pfizer/BionTech).
Процентът на имунизираните в Италия е измежду най-високите в Европа. След изпълнената с провокации 2020 година италианската стопанска система се възвръща по-бързо спрямо Франция и Германия, отбелязва " Икономист ".
Всяка година " Икономист " дефинира " Страна на годината ". Изданието прецизира, че званието не се присъжда на най-голямата, най-богатата или най-щастливата страна, а на тази, която съгласно публицистите е отчела максимален прогрес. Сред носителите на наградата през минали години са Узбекистан (за анулацията на робството), Колумбия (за историческото примирие) и Тунис (за настъпването на демокрацията)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР